IV. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O INDUSTRIJSKOJ BAŠTINI

PRO TORPEDO
UDRUGA ZA PROMICANJE I OČUVANJE RIJEČKE INDUSTRIJSKE BAŠTINE

Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Sveučilište u Rijeci (Pomorski fakultet, Filozofski fakultet, Građevinski fakultet), Županijska komora Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke

sa zadovoljstvom najavljuju i pozivaju Vas na aktivno sudioništvo u radu

4. međunarodne konferencije industrijskog naslijeđa

posvećene temi

RIJEKA I BRODOGRAĐEVNO NASLIJEĐE: jučer - danas - sutra

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja,
Rijeka, Hrvatska, 21.-23. travnja 2010.

Konferencija je prigoda da se međunarodni stručnjaci brodograđevnog naslijeđa okupe i izlože svoje radove te razmjene mišljenja o uvijek aktualnim temama brodogradnje i njezine logistike -prošlost, sadašnji trenutak i budući razvoj, problemi, trendovi, tehnologija, operativa i legislativa te izazovi s kojima će se brodogradnja tek suočiti.

Predložena rasprava potaknuta je i svjetskom gospodarskom krizom s kojom se suočavamo mjesecima, a koja uzrokuje neviđen pritisak - ne samo na brodograđevnu industriju - ali koja istovremeno pruža jedinstvenu priliku međunarodnim ekspertima da promisle o taktikama i strategijama koje će omogućiti brodogradnji opstanak u tako nestabilnim okolnostima.

Slijedom toga, stručnjacima i prijateljima udruge PRO TORPEDO, koji pripadaju akademskim, industrijskim, muzejskim ili bilo kojim drugim međunarodnim organizacijama, iskazujemo srdačnu dobrodošlicu i poziv da na konferenciji sudjeluju svojim koncepcijskim, praktičnim i teorijskim istraživačkim radovima o predloženim temama koje široko pokrivaju brodogradnju, njezino okruženje i logistiku.

Sudionici će moći upoznati naš grad Rijeku i njezine povijesne i industrijske spomenike koji podsjećaju na snagu i brodograđevno poduzetništvo ranog 18. i 19. stoljeća, koje se polagano razvijalo od malih brodogradilišta u kojima su se gradili drveni brodovi do današnjih koji grade prekooceanske brodove, tankere, cruisere i ploveće hotele, postavši dijelom međunarodne zajednice.

Informacije:
daina.glavocic@ri.t-com.hr
info@protorpedo-rijeka.org
secretary.protorpedoconference@gmail.com 
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Grafičko oblikovanje i izrada: