DOBRODOŠLICA SUDIONICIMA

Dobrodošli na III. riječku međunarodnu konferenciju o industrijskoj baštini.
Možda već danas možemo reći da je riječka konferencija postala tradicionalna i našla je svoje mjesto među svjetskim znanstvenim skupovima o industrijskoj baštini, urbanoj obnovi, promišljanju razvoja grada na osnovu kulturnog i industrijskog nasljeđa.

Na svaku konferenciju, koje su dosad bile održane 2003. i 2005. godine, došlo je preko 150 sudionika, iz 15 zemalja svijeta, s više od 40 znanstvenih i stručnih referata. čule su se zanimljive diskusije, iznesena su iskustva, upozoreno je na prepreke. Ovakvi skupovi prilika su za upoznavanje novih ljudi, uspostavljanje prijateljstava, otvaranje vrata u svijet novih znanstvenih spoznaja. rijeka je tradicionalno bila grad prometnih putova. Preko nje povezivala se Europa s Mediteranom. iz kolijevke europske kulture, s Mediterana, preko nekoliko obalnih i lučkih gradova, a među njima je i Rijeka, ideje i robe polazile su na svoj put prema sjeveru.

Želja nam je da ova riječka konferencija bude mjesto iznošenja riječkih, europskih i svjetskih iskustava vezanih uz povijest prometa roba i njenih tehnologija, sve s željom da se zadrže najbolji elementi riječkog identiteta.

Osjećajte se u Rijeci ugodno, želimo vam uspjeha u stručnom radu i ugodne susrete s dosadašnjim i novim prijateljima.

Miljenko Smokvina, Predsjednik Organizacijskog odbora